Fitnessmom

CYPERN

Nu så! Är det dags att skriva om vår resa till Cypern! Hej förresten! Jag är verkligen så dålig på att blogga regelbundet. Men nu tänkte jag göra ett om vår resa till Cypern som vi var så oroliga över. Senast vi reste var för 2.5 år sedan när Lennox var 6 månader. Inga problem. Men eftersom han har de svårigheter som han har och har stora utbrott om han tvingas in i något han inte vill så var vi så oroliga hur resan skulle gå, vi var rädda om vi ens skulle få åka med planet för vi trodde han skulle få ett stort utbrott när vi skulle på planet, något som är främmande för honom. MEN han fick inga utbrott på flygplatsen eller på planet. Vi var så glada och stolta. Vi förberedde honom så mycket vi kunde, tog med massa snacks, hade hans iPad och vi hade pratat med flygplatsen innan om vi kunde gå på planet före alla andra. Vi tog även med vagnen ända till trappan till planet. Det var vår räddning. Utan vagn hade det varit kaos, då vill han bara springa iväg och gå sin egna väg och han blir orolig och osäker. Vagnen var hans trygghet. Så om ni har små barn, är det inga problem att checka in den innan ni går uppför planet, något jag inte visste man kunde.

Enda utbrottet han fick var på bussen i Larnaca. Klocka var cirka 12 på natten, han hade bajsat och vi hann inte byta blöja, han var trött, så det var ett tufft utbrott under bussresan, fanns knappt några platser heller så vi gick och letade med Lennox. Men vi överlevde och vi hade det superhärligt i Cypern.

Visst vi kan inte riktigt ”njuta” som familjer med barn utan diagnos. Det är ständigt planerande och vi går där Lennox går. Vi kan inte säga till honom att nu ska vi bada här, han förstår inte det. Så någon av oss fick gå efter honom medans den andra badade med Vincent, men oftast så badade Lennox med oss och vi är så glada att han älskar att bada! Och DANSA. Han sken verkligen upp såfort de satte på musik, det var vattendisco en gång och Lollo & Bernie dansade med barnen. Det var så roligt att se!

Men något som jag tycker är viktigt när man reser med familjen, speciellt med barn med speciella behov, är att inte sätta ribban så högt. Förvänta dig inte att det ska vara på ett speciellt sätt och att ni hela tiden måste göra saker. Bara njut och ta dagen som den kommer. Vi var på hotellet hela veckan, vi skulle äta ute en gång men det gick inte bra så vi fick gå in på rummet med maten från restaurangen och äta där. Vi var på stranden 1 gång allihop, men det funkade inte med Lennox så vi valde att vara på hotellet hela veckan, och vi är nöjda med det 🙂

På vägen hem tog vi en taxi till flygplatsen, för vi ville inte riskera att Lennox fick ett utbrott igen, men jag tror det berodde mycket på omständigheterna att det var natt, han var trött. Hela hemresan gick fläckfri, Lennox somnade innan vi hann lyfta, det var mitt på dagen. Om man bokar plan så kanske det inte är bäst att resa på natten, eller att man landar sent.

Vi hade en supermysig resa och den avskräckte inte oss att våga resa igen med barnen, för ni vet ni Lennox klarar det och trivs superbra! Han är duktig på att ta in nya miljöer och rutiner så det gick väldigt bra! 😊

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.