Vårt nya kök – Fitnessmom
fitnessmom

Fitnessmom

Vårt nya kök

Härlig fredag idag, eller det var lite tufft imorse, då det var dags att förnya alla våra pass då vi har nya efternamn. Jag trodde det skulle gå bra med Lennox men det var en kamp bokstavligt talat. Ni vet när man ska in i dethär båset hela familjen och sen står det en stor data/kamera där. Lennox blev ju superrädd när vi bar in han där så han skrev och gjorde allt i sin makt att försöka slänga sig på golvet (fly). Så jag fick hålla i han allt jag kunde medans han skrek, blir spännande att se hur kortet blev 🙈 Men vi kunde inte skjuta på det heller, vi reser om 2 månader och det är långa väntetider för pass. Men vi är så oroliga hur resan ska gå, om Lennox får för sig att han inte vill in till planet, så kommer han att skrika väldigt länge och göra allt motstånd han kan för att sitta ner. Man känner ju sig besvärlig mot andra, man har oroat sig mycket vad andra tycker, men jag har faktiskt slutat att bry mig om någon annan stör sig på mina barn, jag gör det jag kan för att lugna men ofta går det inte. Lennox har svårigheter och jag kommer inte ta på mig någon skuld för det eller känna jag måste hålla mig borta från allmänheten. Så vi reser och vi kommer försöka fixa resan så gott det går trots det kommer vara svårt om Lennox får sina utbrott.

Lennox kan vara rätt rolig för trots att han har varit jätteledsen ett tag så blir han helt normal på 2 sekunder när man lämnat situationen och gått ut igen. Vi säger färdiga och då säger han färdig och är supernöjd haha.

Men det jag ville visa i detta inlägget var vårt nya kök. Något jag bestämde innan vi flyttade in var att ändra köket. Det är bara 5 år gammalt men jag ville ha min touch på det, Danny har helt enkelt fått hänga på men han är också väldigt nöjd! 😊 Innan hade vi en bänkskiva i laminat, sen en väggpanel, en annan köksho och blandare samt en annan fläkt.

 

Just i köket vill jag har lite mer exklusiva material då man vistas mycket i köket, speciellt när det är öppen planlösning så vill jag det ska smälta in i resten av rummen och marmor är ju något som aldrig gå ur tiden. Vi har inte marmorsten utan vi har kvartssten som är en av den tåligaste stenen du kan ha i kök. Inget underhåll behövs, klarar syror och fläckar och väldigt reptåligt. Vanlig marmor blir ju repig direkt man drar en leksaksbil i princip, men inte en enda repa sen December. Den är så lätt att torka av, smutsen fastnar liksom inte alls och den tål värme. Vi har en sten som är från Silestone och den är köpt på houseofdesign,nu, den heter Calacatta gold och även vår svarta köksho och blandare är därifrån. Vi har en från Blanco i silgranit och blandaren är från Nivito.

Sen hittade jag en så sjukt snygg fläkt, tanken var inte att byta fläkt men jag kände att denna skulle passa så bra med våra svarta detaljer, sen gillar jag denna designen på fläktar. Den är från Thermex och ni hittar den HÄR. Jag har även bytt handtagen till några som heter helix från beslago.se. Letade som en tok efter handtag med rätt CC mått då vi hade såna kåpor innan, så tillslut hittade jag dessa som har en bricka bakom som täcker de gamla hålen 🙂 Fick dock borra nya hål i alla lådor 😅

 

Sen blev det marmorklinker på backsplashen, tog hem kanske 10 olika och testade från olika ställen, hittade inte rätt, denna blev superbra men hade bara önskat den var snäppet ljusare och varmare då den känns lite kallare än bänkskivan, men annars blev det så snyggt och köket känns mycket luftigare.

Dessa klinkerplattor är från dekora och heter luni, jag valde i 60×120 för att få så få fogar som möjligt.

 

Köket innan

 

Köket nu

 

 

Något vi vill ändra senare i köket är alla vitvaror, de är verkligen kritvita och skär sig endel mot luckorna så vi vill ha svarta i framtiden. Men då de är såpass nya så sliter vi lite mer på dom innan vi byter 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
fitnessmom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Camilla

  Hej!
  Jag har själv en son med både autism och adhd. Vi använder oss mycket att bildstöd när vi ska göra sånt som han inte tycker om eller vet så mycket om. Tex tandläkaren. Vi var där och fick ett bildstöd av dom där varje steg visas med en bild och en text, så i för nästa besök så gick vi igenom detta bildstöd hemma gång på gång. Nu älskar han att gå dit, för han vet vad som förväntas av honom.

  Prova, bildstod.se är jätte bra, du kan även skapa berättelser så lennox vet varje steg som kommer hända inför er flygresa.
  Sen hade jag pratat med personalen på flygplatsen så ni får någon form av förtur så slipper ni köerna. Det kan också trigga igång

  Lycka till! .

 2. Nessa

  Åh så fint kök! Vitvarorna, går inte de att måla om ni tycker att färgen inte passar? Kanske lite av en temporär lösning haha.

  Har ni pratat något med Lennox om resan så han har lite förståelse över vad som händer i förväg? Har själv inga barn och vet inte riktigt hur de funkar varken med eller utan autism men hade nog tyckt det var roligare om jag visste vart vi skulle och hur saker funkar. Hoppas det löser sig i vilket fall, du är en så duktig mamma och man märker verkligen att du visar empati för dina barn!

 3. LUCKY13F

  Hello, forever your follower. I dont understand Swedish but i just wanted to say that you are insiring, so lovely and kind person. And i wish you and your family all the best.