Fitnessmom

Cellförändringar

Hej på er! Det var ett tag sen nu.

Idag var jag på sjukhuset och tog mer tester för mina cellförändringar.  Sjukt det ska behöva ta 3 månader innan jag fick en tid, som jag inte ens fått om jag inte jagat dom och frågat efter en tid. Men äntligen fick jag en tid. De såg att jag fått cellförändringar i januari som var högrisk förändringar.

Alltså det var så hemskt att ta dessa tester idag där de först tar vanliga cellprov, sen sprayar dom med någon ättiklösning så cellförändringarna syns mer. Han kollade även i ett mikroskåp och i det tyckte han iaf att det såg bra ut. Till sist fick jag bedövning i form av ett spray som bränner en massa. Jag kände inte så mycket när han tog vävnadsproverna men det högg till. Men under hela tiden värker det, man har som en kraftig mensvärk och det är så otroligt obehagligt att ligga i den här gynekologstolen helt sårbar med dessa instrument intryckt. Kände mig så känslig idag med så jag började gråta för situationen var så jobbig. Men det är skönt det är över. Så om 6 veckor får jag svar om hur förändringarna ser ut, om de behövs behandlas eller om vi låter det vara med regelbundna tester. Så jag håller tummarna det läkt ut av sig själv eller ser bättre ut. Önskar jag slapp gå igenom detta men glad jag tagit cellprov så man upptäcker det tidigt. Så jag rekommenderar verkligen alla att gå på dessa tester! Jag skjöt upp min tid för cellprov i 2.5 år, skulle tagit ett efter jag fött Lennox men tog det inte förräns nu. Det är inte så farligt att ta vanliga cellprov så va inte rädd att ta dom! ❤️

 

Idag tänkte jag vila från gymmet då jag inte vill börja blöda efter ”ingreppet”. Om någon av er också haft cellförändringar dela gärna med er hur det gått. Man är ju lite orolig hur behandlingen ser ut osv om det blir aktuellt.

 

 

Delar med mig av hur vårt vardagsrum ser ut för tillfället. Gör ju ändringar hela tiden haha. Vi kommer sätta en takskena över alla fönster så vi kan dra över gardiner när det är soligt. Är mörkläggningsgardiner från ikea. Det blir som en bastu såfort solen tittar in och extremt ljust i hela vardagsrummet. Klarar knappt vara här inne när det är soligt. Även på vintern blir det en bastu. Så det ska bli så skönt att kunna göra vardagsrummet mörkt ibland 😛

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Jag har själv gått igenom detta, när jag var 23 och gick på den vanliga kontrollen hitta dem förändringar på mig. Blev den besök varje år på kvinnokliniken för att där kunna göra en mer borgar undersökning med mikroskop och vävnadsprov. Så hade jag de 1 gång om året tills jag fyllde 28 då var dem borta och hade läkt ut av sig själv. Och de var samma resultat året innan. Så dem kolla mig en extra gång året efter för att se så de inte kom tillbaka. Nu blir de kontroll nästa år, jag tänker inte på de men de finns ju en rädsla I att de kan ha kommit tillbaka under dem här 3 åren då jag inte gått på någon kontroll.
  Hoppas att allt går bra för dig också ❤️

 2. P

  Hej, jag har också högrisk /höggradig cellfördelning. Men de bad mig vänta i ett helt år! Ska dit igen nu i början på april… då har det gått ett helt år! Man blir ju orolig och undrar varför man väljer att vänta ett helt år om det är en höggradig celldelning …..

  Hoppas det inte är något och att det läker av sig självt men det är så svårt att låta bli att vara orolig

  1. Emma

   Jag har själv gått igenom detta, när jag var 23 och gick på den vanliga kontrollen hitta dem förändringar på mig. Blev den besök varje år på kvinnokliniken för att där kunna göra en mer borgar undersökning med mikroskop och vävnadsprov. Så hade jag de 1 gång om året tills jag fyllde 28 då var dem borta och hade läkt ut av sig själv. Och de var samma resultat året innan. Så dem kolla mig en extra gång året efter för att se så de inte kom tillbaka. Nu blir de kontroll nästa år, jag tänker inte på de men de finns ju en rädsla I att de kan ha kommit tillbaka under dem här 3 åren då jag inte gått på någon kontroll.
   Hoppas att allt går bra för dig också ❤️

  2. fitnessmom

   Okey jag förstår du oroar dig, man tänker ju alltid det värsta, jag är likadan. Men sålänge man har koll på det så ska det inte vara någon fara. Det utvecklar ju sig väldigt långsamt men kroppen tar ofta hand om det själv <3

 3. Sandra

  Jag har haft grava cellförändringar och fick göra en konisering för att ta bort dom. Ingreppet var som du beskriver, obehagligt men det gick bra. Sen dess har alla prover sett bra ut. Håller tummarna för dig ❤️