Fitnessmom

MY STRUGGLES

Måndag är här! En av de bästa dagarna på veckan enligt mig. Nya tag och jag har mycket mer rutiner på vardagarna än helgerna.

Jag har äntligen börjat träna igen! något som jag har saknat så mycket och helt ärligt har jag kämpat med att få in träningen som en rutin i över 1 år (!). Det har blivit lite pass här och där. Inte ens bröllopet kunde få mig att komma tillbaka och träna. Något många använder som en stor morot. Men jag klarade det inte. Jag har saknat den tiden där jag tränade regelbundet och älskade det! Endorfinerna under och efter passet, ENERGIN, glädjen och känslan av självförtroende.

Nu kommer jag tillbaka till implantaten. Som jag är helt säker på är den största boven till hur jag levt senaste året. Med en konstant trötthet, noll motivation och med en konstant ångest över saker har jag inte haft psyket att gå till gymmet. Men de gånger jag faktiskt tog mig till gymmet mådde jag så dåligt. Känslan över att kvävas, inte kunna andas ordentligt när jag tränade, frustrationen efter att få åka hem efter 2 övningar. Det gjorde det inte lättare. Och sen återhämtningen, den var så dålig. Kände mig så svag, träningsvärk och jag blev bara tröttare dagarna efter ett pass. Plus att jag alltid hade värk någonstans, i ländryggen, huvudvärk, i lederna.

Och denna stressen där träningen är en del av mitt jobb? De som följer mig följer mig för inspiration, att jag motiverar, tips för träning, videos. Så stressen att prestera på mitt jobb när man inte ens klarar träna själv. Hur ska jag motivera andra att börja träna då? Jag levde inte så som jag lärde ut. Jag har haft en dålig kost i över ett år där jag unnar mig alldeles för mycket. Man hamnar i en ond spiral. Man mår man dåligt psykiskt och fysiskt är det lättare att hamna i dåliga matvanor. Det blir som en tröst. Så jag förstår er alla som hamnar här. Jag vet att en bra kost och träning är det bästa för att må bra, men det är inte lätt när man väl hamnat där.

Trots att så många underbara saker hände förra året, flytten samt bröllopet. Så var det samtidigt ett tufft år där hälsan inte var med mig. Min kropp bröts ner lite i taget och tillslut så visade min kropp tydligare vad som var felet med att reagera med massa vätska i bröstet. Två gånger dessutom men första gången tog jag det inte på allvar. Andra gången fattade jag att detta är inte normalt. Jag är glad att jag tog steget att utreda det ordentligt och äntligen ta steget att plocka implantaten som bröt ner min kropp.

Jag tänkte göra ett inlägg om hur jag mår idag efter operationen och om jag mår bättre i ett annat inlägg. Men jag mår bättre för varje dag! Jag har känt lycka, glädje, energi till mina barn och inte levt i en konstant ångest och oro varje dag. Bara det är värt operationen! <3

Jag har nu kört två pass förra veckan och idag ska jag iväg till gymmet igen! Tänkte försöka träna överkroppen försiktigt (inte bröst) och magen idag så det ser jag fram emot 😀 Jag hoppas ni vill följa min resa att komma tillbaka i form. Jag är inte i dålig form men jag är mycket svagare, tappat endel muskler och gått upp 5-6 kilo denna perioden. Så nu vill jag bara bygga upp min kropp igen och bli stark <3

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Vanessa

  Hej! Jag undrar hur lång tid din operation tog? Ska ta bort mina om implantat om två veckor. Har mått så fruktansvärt dålig nu under lång tid. Förra året var jag på mammografi och ultraljud 3 gånger. Nu har jag fått fyra förstorade lymfkörtlar i ena armhålan där jag också har kapselbildning. Proverna visar att jag har inflammerade lymfkörtlar på grund av infektion. Men jag har inte varit sjuk utan denna trötthet och ångest samt förstoring tror jag beror på mina implantat. Ska bli så skönt men är samtidigt så orolig för narkosen. Vill helst vara vaken! Mvh vanessa

  1. fitnessmom

   Hej! Vad tråkiga att läsa du mår dåligt! Tror det är ett bar beslut att ta bort implantaten om du inte hittar någon annan anledning till ditt mående.
   Det är väldigt viktigt du går till en kirurg som gör en bloc, alltså där kirurgen tar bort implantat och kapsel i ett stycke. Inte många kirurger som gör detta tyvärr. Operationen tar runt 3 timmar och går inte göra med lokalbedövning. Jag opererades av Tor Svensjö på plastikkirurgi i Hässleholm som jag kan rekommendera, han gör en bloc utan problem 🙂 Stort lycka till och hoppas du mår bättre snart!

 2. Anna

  Du är en enorm inspiration ändå! Speciellt sedan jag fick barn:) en fundering kring återhämtning efter en graviditet. Jag fick barn för 6 månader sedan och tappade mina gravidkilon snabbt ( hade inte då många att tappa heller). Har kört en del aktiveringsövningar för magen och gymmar 3-4 gånger i veckan. Har dock fortfarande gravidput, på kvällen ser jsg ut som jag är i vecka 25. Har du några tips?? Hur lång tid tog det för dig innan magen blev platt?

  1. fitnessmom

   Hej! Tusen tack! Eftersom det bara är 6 månader sen förlossningen så är det inte konstigt du har ett put kvar, om jag minns rätt försvann mitt put efter över 7 månader. Viktigt att göra bål övningar, undvik for tunga lyft om man inte tränat upp stabiliteten i bålen och gör mycket knipövningar (lätt att missa). Övningar där du suger in magen och håller är bra, eller när man står på alla fyra och lyfter en arm och motsatt ben så de blir parallella mesans du hela tiden har en aktivitet i bålen 🙂