Fitnessmom

2 weeks post surgery

Gud så dålig jag är på att uppdatera bloggen! Ska bli bättre på detta, måste få in rutiner bara 🙈 För jag har massa att skriva om så det är inte det.

Igår var P4 kronoberg hemma hos mig och spelade in en intervju om min operation och oroligheterna som finns angående implantat. Detta sänds hela morgonen men hela inslaget kommer att sändas runt lunch. Så lyssna gärna.

Nu är det drygt 2 veckor efter operationen. Så hur mår jag nu? Jag mår bättre för varje dag, det har varit jobbigt då brösten har varit så ömma, ärren värker och svider och man är ju begränsad gällande lyft. Jag fick väldigt mycket vätska i och runt brösten men det börjar avta, på gott och ont för mina bröst hade gärna fått stanna som de är nu 😁 Men gud vad kroppen är grym, min hud var ju väldigt slapp efter operationen och brösten hängde endel, nu är de mycket fastare och jag märker inte ens någon lös hud. Så huden drar sig tillbaka bra och finns ingen tendens till häng efter allt mina bröst fått gå igenom.

Jag är fortfarande rätt trött, jag hade ett par dagar där jag hade massa energi, men nu är tröttheten tillbaka med huvudvärk varje dag. Jag vet att det kan ta lång tid innan man blir återställd om man lider på breast implant illness, man måste detoxa ut dessa silikoner i kroppen som kroppen inte klarat av att hantera själv. Men jag hoppas jag kommer må bra snart och få tillbaka energin.

Bör man vara orolig om man har implantat?

Jag tycker inte man ska gå och vara orolig om man mår bra i övrigt. Denna cancern är extrem ovanligt, tror det var 2 fall i Sverige som rapporterats. Men OM du har implantat och märker som i mitt fall, att ditt bröst plötsligt blir större, känns vätskefyllt, då tycker jag du bör kolla denna vätskan. Jag gick till vårdcentralen, fick remiss till ultraljud och mammografi och där såg de på ultraljudet jag hade vätska som de tog ut för tester. Innan detta hade jag en konsultation hos min kirurg som skrev en lapp vad för tester som bör göras på denna vätskan, men de borde läkaren veta.

Sen angående BII, känner du dig sjuk, alltid trött, får massa olika symptom som du inte kan hitta svaret på, uteslut inte att det kan bero på implantaten. Läst om så många kvinnor som känt sig så sjuka i många år, men tester visar ingenting. Sen har de plockat ut implantaten och mått mycket bättre, oftast direkt efter operationen. Så jag tycker inte att man ska blunda och bortse från att implantaten kan vara anledningen.

Nu hoppas jag bara att jag kommer känna mig som innan, få tillbaka energin och kan stärka upp kroppen! ❤️

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Edina

    Hej Malin skönt att se att du läker fint hoppas allt blir bra till slut och du ser fortfara de vacker ut! Ville bara fråga dig en sak eftersom jag vet att du gjort en eyethrough och jag vill göra detta med.. vill veta är du nöjd med resultatet är d värt pengarna? Och vad hette kliniken ?

    1. fitnessmom

      Hej! Ja precis, gjort det två gånger men har inte märkt någon speciell skillnad. Man behöver nog ganska mycket för att se en skillnad. Speciellt i mitt fall som är väldigt mörk där. Jag har gjort mina fillers av beauty by melly i Göteborg 🙂