Fitnessmom

EXPLANT

Ligger nu här och försöker vila så mycket som möjligt efter min operation, dock var jag en runda på stan idag men jag kände rätt fort jag behövde vila pga ärren.

Jag opererade ut mina implantat i tisdags pga av olika orsaker. Ni kan läsa mitt första blogginlägg om min operation och mina symptom jag hade HÄR.

Jag fick tid för operation väldigt snabbt då en hade gjort ett återbud så fick tid efter en vecka jag ringde kliniken för att boka. Allt gick väldigt snabbt från det att jag faktiskt beslutade mig för att ta ut dom till operation. Jag har funderat på det länge och oroat mig för implantaten men inte kunnat ta steget. När läkaren sa till mig att han trodde mitt implantat var sönder så ville jag bara ta ut dom där och då. Plus när han sa att jag har en inflammation, troligtvis från implantaten.

Jag opererades av Tor Svensjö på plastikkirurgi i Hässleholm, valde han för han kan göra en en bloc utan problem, ett måste för att va säker på att man blir frisk efter uttag. Det betyder att man tar ut hela kapseln och implantat i ett stycke. Han fick ut allt och kapseln, eller rättare sagt kapslarna som var 4 stycken var värre än jag trodde. Aldrig sett så hemska kapslar och jag har sett många. De var supertjocka och stenhårda. De kunde knappt klippa sönder dom. Min kropp hade skapat dubbla kapslar som är ett vanligt problem med just Allergan texturerade. Så min kropp har verkligen kämpat mot detta gift i min kropp. Jag hade kapselbildning på båda brösten, inget jag visste om tidigare heller. Men det som jag nu är väldigt orolig för att en utväxt/klump som satt på kapseln har skickats in på analys då det var väldigt avvikande. Implantaten var iaf inte sönder sån tur var! Först denna oron om ALCL, lymfom cancer som jag var rädd jag hade då jag hade så mycket vätska i bröstet, och nu denna klumpen.. Och för att späda på allt ytterligare så fick jag ett brev hem idag som bara blev för mycket efter allt jag fått gå igenom. Jag har cellförändringar från gyntestet jag tog nyligen. Jag vet det är vanligt och det oftast inte utvecklas till cancer men det är en till oro om denna jäkla cancern! Så jag ska nu vänta svar från två olika cancersorter och det blir bara för mycket. Så jag hoppas allt ser bra ut och att jag kan börja leva normalt igen. Utan att vara rädd för att dö. För döden är något jag tänkt på väldigt mycket senaste tiden.

 

Jag vill bara ha min hälsa tillbaka och jag har kommit ett steg längre med att ta ut giftet från min kropp! Jag är så lättad de är ute och att operationen gick bra! Att Tor fick ut allting! Så nu blir det att avvakta, läka och tänka på min kost och senare träning. Göra allt för att komma tillbaka till mitt gamla jag <3

 

 

Första bilden tog jag dagen innan operation och andra bilden dagen efter. Sett många som jämför direkt efter för att se om man skillnad efter uttag och jag såg en mindre inflammation och svullnad i ansiktet och klarare ögon. Ingen megaskillnad men jag känner en skillnad i kroppen trots jag tar mediciner. Jag vaknade utan att ha denna tyngden i kroppen, jag hade inte ett tryck bakom ögonen och kroppen kändes inte som bly. Jag hoppas mina symptom för breast implant illness kommer försvinna helt! Jag har skrivit ner alla symptom och hur en typiskt dag kändes innan uttag så jag kommer att jämföra sen när jag läkt.

 

 

Väldigt långa ärr men de ser väldigt fina ut hittills! När man gör en bloc blir ärren större då implantaten blir hårdare när man tar ut dom.

 

Och nu till hur brösten ser ut dagar efter operationen. Det var väldigt läskigt att ta av sig bhn, jag visste inte vad jag skulle vänta mig. Jag förväntade mig att de skulle vara två skrynkliga påsar som pekade jag ner av all hud. Men jag blev positivt överraskad. De är väldigt lösa, brösten känns som slime i princip och jag är helt platt/hård på ovansidan bröstvårtan. Men de är helt okey och jag bryr mig faktiskt inte så mycket heller. Jag strävar inte efter att ha runda fasta bröst. Jag är glad bara de inte ser deformerade ut. De kommer säkerligen minska mycket i fyllnad, de är vätskefyllda och innan operationen var jag helt platt, hade i princip bara två bröstvårtor, Så brösten kommer nog bara bestå av lös hud när de läkt. Men vi får se hur de läker 🙂

 

 

Gillar även denna looken med små bröst, man känner sig lättare och sportigare. Kommer hålla er uppdaterade hur brösten läker och återhämtar sig. Sen vill jag lägga till att jag inte gjorde något lyft eller har fyllt med något då många frågar.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Fantastiskt. Jag tycker du ser mycket finare ut efter.Jag ska ta bort mina också då jag har problem av kapselbildning.Kram för att du delar med dig fina du.

 2. Hilda Öhrlund

  Hej!

  Jag har bokat konsultation för Mer info gällande uttag av mina implantat.
  Mina ligger helt bakom bröstmuskeln och jag har lagt in 400 för ca 10 år sedan.
  Hur mycket hade du lagt in?
  Och låg dina bakom eller framför?

  Tack snälla för att du delar med dig, jag älskar ditt resultat!
  Så tacksam för svar.

 3. Sanna

  Hej! Tack för att du delar med dig! Ser jätte fin ut! Undrar hur gammal du är ca? Och hur länge du hade inplantaten?
  Är själv över 40 och haft i 16 år och vet inte hur stor chansen är att min hud drar ihop sig tillräckligt för att jag ska bli tillfreds…. fåfäng!
  Jag vet, men så är det 🙂

 4. Ronja Carlstein

  Hej!
  Jag ska operera ut mina implantat om en vecka.. hur ser dina bröst ut idag? Jag är orolig att de ska vara två tomma påsar kvar efter dem plockat ut implantaten.
  Kram!

  1. Clara

   Hej Ronja, vem tog ut dina implantat? (tror det gått en v sedan du skrev här) Tog du ut inkl vävnad/kapsel också. Hur mår du? Jag letar efter någon som är specialist på att ta ut hela implantatet samtidigt med kapsel/vävanden i ett ”handgrepp”.

 5. Patricia

  Hej! 🙂
  Wow äntligen någon som verkligen visar och att dina riktiga bröst kom tillbaka 🙂
  Jag blir nästan lite tårögd för jag tänker på mig själv. Jag har rätt stora och jag vill så gärna plocka ut mina.. 🙁 jag mår inte bra av dom.. Jag vill så gärna plocka ut och komma tillbaka till mig själv..
  Men jag är så rädd att det ska bli två sladdriga påsar som hänger.
  Jag tackar dig för ditt blogginlägg <3

  1. fitnessmom

   Jag är glad jag kan dela med mig! Jag är säker på att du kommer att kunna acceptera dina bröst om du väljer att ta ut dom om du känner att det är verkligen det du vill. Mina bröst va jättelösa de första månaderna men sen blev de mkt fastare och jag trivs jättebra med mina egna. De är så mkt mjukare och de känns kvinnligare trots de är mindre 😊

 6. Johanna

  Hej! Jag ska på konsultation då jag är så sjuk och måste ha ut mina implantat! Jag har förkalkningar lokalt inom kapsel runt protes – som mammorgrafin skrev sist och det skrämmer mig. De är 10 mm stora, Kirurgen kommer göra ett ultrajud på mig på konsultationen och det känns tryggt . Mina implantat har jag haft i 17 år och de är Allergan texturerade. Skickade din kirurg iväg kapseln utan kostnad? Var det samma kirurg som satte in dem som tog ut dem? Hälsning och varm kram Johanna

  1. fitnessmom

   Hej! Stort lycka till med operationen! Min kirurg skickade in kapsel men han gör det bara om det finns anledning till det. Jag hade som en konstig klump på min kapsel och jag hade symptom för alcl så därför skickade de in. Men prata med din kirurg om det.
   Jag opererades inte av samma utan valde Tor svensjö på plastikkirurgi i hässloholm då han var erfaren med just enbloc. Hoppas du är medveten om att det är den teknik du bör göra, speciellt om du har förkalkningar och så gamla implantat. Det är inte så många kirurger i sverige som utför denna teknik, vilket betyder att kapsel och implantat tas ut i ett stycke.
   Kramar

 7. Julia

  Hej! Jag ska också ta ut mina. Vill verkligen ta ut hela kapseln men rädd att min kirurg kommer säga vid konsultationen (trots att han vet att jag vill göra en ”bloc”) att han inte vågar för att skada min egna vävnad. Är detta den enda kirurgen som gör ingreppet tror du?? Hur mår du 🙂 krma

  1. fitnessmom

   Hej!
   Det finns några olika, rekommenderar du går med i gruppen breast implant illness nordic så kan du se vilka mer kirurger som gör detta. Finns alltid en risk det inte går genomföra ingreppen, men oftast går det, se till att du får bilder på implantat och kapsel intakt efter op 🙂 Jag mår bra men tyvärr är symptomen forfarande kvar.

 8. Nathalie

  Shit vad stark du är! Jag hoppas du förstår vilken fin inspirationskälla du är både på insidan och utsidan! Tack för att du är du.
  Måste passa på att fråga vart dina fina byxor är ifrån som du har på sista bilden?

  Fortsätt som du gör, sluta aldrig inspirera! ♡

 9. Nathalie

  Shit vad stark du är! Jag hoppas du förstår vilken fin inspirationskälla du är både på insidan och utsidan! Tack för att du är du.
  Måste passa på att fråga vart dina fina byxor är ifrån som du har på sista bilden?

  Fortsätt som du gör, sluta aldrig inspirera! ♡

 10. Camilla @tiobarnsmamman

  Jag har oxå cellföränndringar ,vart så jäkla rädd när dom sa det.
  Jag har den dåliga sorten ,efter provet dom tog (bitar från tappen) så hade det inte spridit sig inåt just då men kommer gå varje år på kontroll och ska höra av mig om jag börjar få ont eller blöda lätt innan nästa tid.
  Hur ska man slappna av nu lixom,man vet att man har en elak cellförändring på tappen ,den kan försvinna men den kan oxå sprida sig .😕
  Kram💖

  1. fitnessmom

   Förstår det är läskigt, jag vill bara ta mina tester så man slipper oroa sig, men det är jobbigt att inte veta om det kan sprida sig eller inte. Men jag har läst det tar väldigt många år innan det blir till cancer så om man testar sig varje år så antar jag att man är i trygga händer ❤️

 11. Lana

  Hej Malin! Tack för att du delar din story och inspirerar så många! Jag var själv för en vecka sen hos min kirurg i Brasilien ang explant, och som du skriver på Instagram, de vill ju inte prata om riskerna och bii. Jag har fått veta att jag har en fettknöl precis utanför bröst vävnaden och det har jag haft ont faktiskt i två år. Jag kan sammanfatta att jag känner precis som dig ang mina bröst, vill bara ha det så naturlig som möjligt just nu 8 år efter jag fick mina implantat. Har förstått att min kirurg bara ville få mig att byta implantat, inget snack att ta ut dem! Utan han typ skrämde mig med att säga att det skulle inte se bra ut bara tomt då implantatet minskar bröstkörtlarna/vävnaden. Jag blev aha helt paff med hans inställning… Typiskt, men det är så det är deras jobb de ska mest tjäna pengar på det! Han pratade mest om att jag ska byta till större då om några år och knölen är inget att bry sig om utan kolla med ultraljud varje år. Men vad sjutton hjälper det om man inte ens kan veta om knölet utvecklas liksom… Helt sjukt. Om jag bara visste! Ska spara namn på din kirurg och försöka kanske göra explant i Sverige. Lycka till med allt Malin och hoppas du kommer känna dig helt återställd snart! Kram ❤️

  1. fitnessmom

   Hej! Vad tråkigt du är orolig om dina implantat och mår dåligt, Vet hur det känns och inte få allt svart på vitt. Men jag ångrar verkligen inte mitt uttag oavsett om jag mår bättre eller inte. Så skönt att slippa oroa sig och veta att implantaten faktiskt kan göra en sjuk. Ska bli spännande och se hur jag kommer att må nu efter jag läkt, om det blir någon skillnad. Vet man kan få detoxa också får att få igång lymfsystemet osv.
   Min kirurg nämnde också att jag borde göra ett lyft, eller lägga in nya implantat, men jag sa att jag inte vill ha implantat mer och riskera att bli sjuk och han förstod. Sen stod jag på min angående lyft och jag är glad jag inte lyfte, då jag inte anser jag behöver det, inte i dagsläget iaf 🙂
   Tråkigt kirurger ska pusha en på implantat och som att man inte räcker till utan, att naturliga bröst är fula. Konstig syn det där. Hoppas fettknölen försvinner/att de tar bort den så du slipper oroa sig! ❤️

 12. Sandra

  Jag har också haft grava cellförändringar, förstår att det skrämmer dig. På mig opererade dom bort en bit av livmodertappen och har sedan dess haft fina svar 👍 håller tummarna att du får dina svar snart och att du kan få må bra. Jag är lite nyfiken, vad är kapsel?

  1. fitnessmom

   Tusen tack! Ja det va det sista men behövde efter all oro om lymfomcancer och knölen som är på utredning. Men hoppas alla tester visar att det är okey!
   Kapsel är ärrvävnaden som bildas runt implantaten, så det kapslar in det främmande föremålet. Det får alla med implantat 😊

   1. Sandra

    Då förstår jag. Håller alla tummar för dig. Förstår att det är mycket oro som du hade klarat dig utan ❤️

 13. Johanna

  Jag ska också göra explant & nyss fått reda på jag har SVÅRA cellförändringar o sämsta hpv virus…. Lider med dig! Är 26 + precis gjort slut med min sambo efter 5 år… Livet suger just nu!

  1. fitnessmom

   Förstår livet känns tufft just nu, men trots det är svårt får man försöka tänka positivt och vänta ut bättre tider. Hoppas allt löser sig men det tror jag säkert och efter ditt uttag kan det bara bli bättre! ❤️

 14. Mia

  Du fixar det här Malin! Du är grym! 💕 När jag mådde rätt dåligt psykiskt över en hel del så fick jag ännu till veta att jag hade fått cellförändringar! Hade aldrig haft det förut och plötsigt hade jag fjärde-gradens cellförändringar(i Finland har vi från grad 1-5, 5 är cancer). Jag blev förstås rädd och mådde ännu sämre men dom opererade bort en bit av livmodertappen och efteråt visade det inga cellförändringar alls! Behöver bara gå på kontroll oftare nu men jag hoppas att dom aldrig kommer tillbaka! 🙂

  1. fitnessmom

   Vad skönt det gick bra trots det var en hög nivå, får hoppas det inte är något farligt men det är bra man kollar sig regelbundet. Skulle egentligen tagit dessa tester för 2.5 år sen men skjutit på det, nu önskar jag att jag gjorde de direkt!

 15. Zumra

  Du är jätte fin😍
  Jag har själv problem med mina bröst, eller med ena. Har haft det i flera år och det har bara blivit värre.
  Efter att jag har läst om vad du har gått igenom har jag bestämt mig att ta bort mina implanta.
  En liten fråga, kunde dem inte se på mammografin att du hade något utanför kapseln?
  Krya på dig❤️

 16. Zumra

  Du är jätte fin😍
  Jag har själv problem med mina bröst, eller med ena. Har haft det i flera år och det har bara blivit värre.
  Efter att jag har läst vad du har gått igenom har jag bestämt mig att ta bort mina implanta.
  En liten fråga, kunde dem inte se på mammografin att du hade något på utanför kapseln?
  Krya på dig❤️

  1. fitnessmom

   Hej!
   Jag hoppas du slipper dina problem med implantaten, inte roligt när det strular!
   Nej de såg inget avvikande på mammografin och det enda de kunde se på ultraljudet för vätskan. Men själva kapseln såg de inte på ultraljud.
   Tack så mycket ❤️

 17. Emma

  Du ser helt fantastiskt ut efter operationen! (Det gjorde du innan också). Hoppas du får tillbaka svar snart och att allt ser bra ut. Kram!