Gör tankarna mig sjuk? – Fitnessmom
fitnessmom

Fitnessmom

Gör tankarna mig sjuk?

Först måste jag säga TACK för alla fina kommentarer igår och det ska bli så roligt att få dela med mig utav Lennox utveckling!

Idag var jag och träffade en läkare angående min tunga andning, konstanta trötthet och dåliga immunförsvar bland annat. Jag har nämnt det här med den tunga andningen som kommer i omgångar varje dag de senaste åren för vårdcentralen under flertalet gånger. De har inte gått vidare med detta eller försökt ta reda på anledningen. Detta besvärar mig massor, jag kan knappt träna. Ofta får jag gå hem för att jag inte får i mig tillräckligt med syre. Det tar bara stopp, jag får inte i mig tillräckligt med luft och jag kan inte ta djupa andetag i omgångar. Så ofta jag bara får stanna upp i vardagen för att hitta luft. Kan inte prata, blir ofta andfådd av bara det vilket leder till stress och frustration. Jag känner mig som en zombie varje dag. Sådan enorm trötthet där allt är en dimma, mitt huvud går bara runt och runt och jag blir oerhört trött i huvudet av allt detta. Så tänk er hur det då är när man är hemma med barnen som är väldigt högljudda av sig, väldigt stimmiga och man måste vara på 5 olika ställen samtidigt för att huset inte ska rasa. Det är en tuff vardag jag lever i just nu då jag inte känner mig som jag. Jag kämpar att orka med dagen och jag hoppas att mitt huvud inte ska explodera. Detta är vardagen jag lever i just nu. Det skrämmande är att jag tror jag glömt hur det är att leva som innan, när jag hade energi hela dagen, där jag inte var alls orolig för min hälsa. Levt såhär så länge nu så det är vardag för mig.

I alla fall så är alla tester vi gjort bra. Jag har ingen vitaminbrist, mitt järnvärde är nu jättebra, b12, ja allt. Sköldkörteln är jättebra, mina lungor lät bra och jag har inga symptom som tyder på någon speciell sjukdom. Angående andningen sa läkaren att det sitter i huvudet. Min hjärna signalerar att jag behöver ta djupa andetag och det blir en kamp mellan hjärnan och kroppen och ger fel signaler. Så psykiskt enligt läkaren. Kanske stress trots det kan komma när jag vilar. Så hur jag ska få bukt med detta vet jag inte än nonchalera det när det uppstår. Men inte så lätt när det känns som man kvävs.

 

Jag misstänker breast implant illness, försöker få kontakt med min kirurg men han svarar aldrig på mina email så måste jaga honom i princip. Men det lutar åt att jag plockar ut mina giftbomber till implantat och hoppas på det bästa. Vad har jag för val? Jag vill bara känna mig frisk. Måste tillägga att jag inte alltid mår såhär, utan det kommer stunder där jag har massa energi och har motivation till saker ❤️ Önskar det hände lite oftare bara.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
fitnessmom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisaa

  Det hade kunnat vara jag som skrev det här inlägget. Jag är en mamma precis som du, jag pluggar och är hemma om dagarna, rodda med barn och försöker se till att rutinerna hemma följs. Jag har även jag bröst implantat, och äter sen något år tillbaka en vegetarisk kost. Jag har spekulerat i om det kan vara den vegetariska kosten som får mig såhär orkeslös, men samtidigt så är jag inte villig att äta kött. Jag blir väldigt andfådd och illamående vid minsta fyfiska aktivitet. Träningen blir väldigt lidande av detta såklart, jag vill bara vila. Jag började jobba igen för ett tag sedan på mitt gamla jobb i en butik. Helt plötsligt var alla dessa symtom borta. Jag mådde hur bra som helst, åt bra, sov bra, orkade träna. Sedan när plugget drog igång igen och jag började vara hemma igen om dagarna så återkom besvären. Jag tror helt ärligt att min kropp mår dåligt av att gå hemma om dagarna, jag behöver kliva upp och gå till ett arbete, träffa kollegor och använda kroppen för att må bra. Jag förstår att du jobbar hemifrån, men om du skulle ta med dig din dator till ett bibliotek varje dag och sitta där och jobba, sedan åka vidare till gymmet för att sen åka hem när du är klar. Detta låter kanske helt sjukt, men jag tror inte att vi människor mår bra av att alltid vara hemma. Vi är ju i grund och botten skapad för att vandra flera mil om dagen. Kram!

 2. Ninna

  Hej, det du beskriver kan låta lite som ångest. Då blir andningen tyngre och det kan kännas svårare att andas. Det kan uppstå när du anstränger dig men också när du är helt stilla. Både jag och min mans syster upplever samma som du beskriver och vi har inga implantat. Men det kan mycket väl vara dina implantat, svårt att säga och skumt att ingen svarar dig när du mailar… Hoppas det löser sig vad det än är💗

 3. Julia

  Tycker symptomen du beskriver likar utmattningssyndrom, men det har du säkert redan googlat fram du med. Oavsett hoppas jag du hittar svaret på varför du mår som du gör ❤️

 4. Jonna

  Beställ en POX mätare och kolla hur mycket du har i syresättning vid dessa stunder du inte kan andas, ligger det mellan 96-100 så är det hjärnan som spökat, är det under 95 då är det fysiskt

 5. Sussie

  Låter som ångest, kan yttra sig på många olika sätt. Finns jättebra hjälp att få
  Lycka till/sussie, psykiatrisjuksköterska 💕

 6. Roosa

  I used to have a similiar thing with breathing and it turned out to be some kind of burnout with random panick attacks. I know it sound stupid since often people think that in a panic attack you got to freak out and be panicking. The panick doesn’t mean a critical panicky situation – for me it was just situations where I was stressing out and then couldn’t breathe.. i still suffer from this from time to time if there’s something stressing me out but most of the time I’m good.Hope you’ll get a diagnosis or at least a solution so you can feel healthy again! All the best to you and your family

 7. Isabell

  Malin! Jag har samma. De är utmattning / ångest. Låg level så att säga. Lyssna på kroppen! Energin räcker inte till kroppen säger ifrån. När jag fick detta insåg inte jag var de var, förrens jag började läsa på. Ångest är inte alltid som ett känslo laddat ångest fyllt utbrott, nej nej ångest kan visas på andra sätt. Jag slutade även med Celsius., idag är de bättre.

 8. Rebecca

  Hey Malin! I guess it’s good news that it’s nothing too serious at the moment!!! Have you heard of muscle knots?! Muscle knots can cause shortness of breath off and on! Maybe try massages and let them of this issue, but use a massage therapist for sport injury! It’s worth a shot…I had a pulled muscle in my back and chest for months and it was causing me to breath shorter without me noticing! Hope this helps 🙂 xo

 9. Rebecca

  Hey Malin! I guess it’s good news that it’s nothing too serious at the moment!!! Have you heard of muscle knots?! Muscle knots can cause shortness of breath off and on! Maybe try massages and let them of this issue, but use a massage therapist for sport injury! It’s worth a shot…I had a pulled muscle in my back and chest for months and it was causing me to breath shorter without me noticing! Hope this helps 🙂 xo

 10. Anna

  Hi Malin . I think you need a rest . You need some good vocation because lots of things have happened to you , as you have shared . You are a really hard worker , all you need is some time off from social media and to go somewhere else just for maybe a week. It’s all on your had . I have my partner same as you , he struggles to breathe But I know that all is because he is so tired and he needs a rest . He have done all the possible tests and everything it’s ok .

   1. Olga

    Ok. Have you ever try chiropractor or osteopath etc. if you have some problem somewhere in your body because breathing is so hard? Hope you will find help, that must be so hard!

 11. Amanda

  Usch jobbigt!
  Håller med andra kommentaren att set låter som någon slags ångest, kanske stressrelaterat eftersom det är mycket som händer för sig just nu. Även om man vilar så finns stressen där i det undermedvetna. Jag har ett antal gånger fått panikattacker som har kommit bara när jag suttit och kollat på tv liksom. Stress är någonting som är svårt att upptäcka, man tycker att man vilar osv men kroppen håller inte alltid med. Stress visar ju ofta symptom som trötthet, andningssvårigheter och att man känner sig tom och energilös,

  Hoppas du mår bättre snart!

  1. fitnessmom
   fitnessmom

   Hej! Jag har läst om ångest/panikångest men jag har inte de symptomen att jag märker något speciellt i kroppen, eller stark oro eller liknande. Det är bara andningen som bara slutar fungera. Är jättekonstigt.

 12. Jossan

  Kan det bero på allt med Lennox och utredningen samt hans diagnos? Vi har börjat utreda min son och jag mår så jävla dåligt till och från och jag tror på grund utav detta!? Trött men kan inte sova. Ont i käken, stressad, tankarna snurrar så jag är matt. Ledsen, ingen motivation till något. Ökar i vikt osv osv. Tror jag är lite deprimerad på grund av allt fast jag inte fattar det själv.

  1. fitnessmom
   fitnessmom

   Hej! Nej det har inget med Lennox eller någon specifik sak att göra. Har varit såhär sen innan jag blev gravid med Lennox, så över 3 år.
   Det är förståeligt att man mår dåligt efter en diagnos eller om man har misstankar. Men det kommer att lösa sig oavsett ❤️

  1. fitnessmom
   fitnessmom

   Får kolla upp det. Har ingen känsla att det är någon panik i det jag känner, utan det kan bara komma genom att jag sitter och skriver på datorn 😶 Men ska kolla upp det mer! Tack 😘

   1. Jenny

    Jag har exakt som dig! Ibland kan det kännas som att jag har en klump i halsen och jag inte kan andas. Det är utmattningssyndrom. Jag kunde inte tro det själv först då det kändes som att jag verkligen inte kunde andas och blev jätte orolig, men efter alla tester och röntgen uteslutade läkaren att det var utmattning.
    Kram ❤️